Intakegesprek

Het eerste gesprek is in functie van een goede kennismaking. Hierin neem ik als diëtiste vooral de tijd om te luisteren naar uw verhaal. Wij bekijken samen wat uw verwachtingen en vooral uw persoonlijke doelen zijn.

Met behulp van een uitgebreide anamnese breng ik uw eet- en leefgewoontes in kaart en peil ik naar mogelijke klachten en medische gegevens en een eventueel recent bloedonderzoek. Verder worden metingen zoals lengte, gewicht en vetpercentage uitgevoerd. Via deze informatie probeer ik een beeld te krijgen van uw algemene gezondheid.

Tijdens dit eerste gesprek worden ook toelichtingen en tips gegeven die de eerste stappen naar een gezondere eet- en levensstijl kan zetten. Telkens wordt rekening gehouden met uw specifieke leefgewoontes (werk, sociaal leven,…) die verder in een tweede consultatie wordt toegelicht.  

kostprijs : 48 €

Tweede consultatie

Aan de hand van de verzamelde informatie na het intakegesprek,wordt een individueel en aangepast voeding- of dieetplan opgesteld, rekening houdend met uw persoonlijke situatie en wensen. U ontvangt een persoonlijk dagschema die als voorbeeld en hulp kan dienen maar zeker niet strikt gevolgd moeten worden. Verder wordt informatie gegeven over gezonde voedingsmiddelen, welke de beste producten zijn die worden gebruikt, en verschillende tips en weetjes. Het is de bedoeling dat u voldoende geïnformeerd bent zodat u aan de slag kunt gaan. Tijdens de consultatie bepreken we ook de doelstellingen waaraan er in eerste instantie zal gewerkt worden.

Kostprijs: 36 €

Opvolgconsultaties

Het aanmeten van een gezondere levensstijl gaat niet zonder vallen en opstaan. Daarom is het belangrijk om samen de moeilijkheden en valkuilen te bespreken zodat we kunnen op zoek gaan naar haalbare oplossingen en tips om deze te omzeilen. Het is de bedoeling om stapsgewijs het voedings- en bewegingsadvies in te passen en te komen naar een gezondere eet- en leefwijze waar u zich vooral goed bij voelt ! Tijdens deze consultaties probeer ik als diëtiste uw coach en motivator te zijn !

Uw privacy zal uiteraard heel strikt worden gerespecteerd en alles wat besproken wordt, zal zeer vertrouwelijk worden behandeld.

Kostprijs: 16 €

Terugbetalingen

Verschillende ziekenfondsen geven een tegemoetkoming. Om zeker te zijn van het juiste bedrag kijk je best op de website van je ziekenfonds. De bedragen kunnen ook verschillen van regio tot regio.

Ook met een diabetespas of zorgtraject diabetes of nierinsufficiëntie heb je recht op een terugbetaling van het RIZIV.